Şan'dan şike yalanlaması!
Şırnakspor Başkanı Mustafa Şan, ligin son haftasındaki Nusaybin Demirspor-Şırnakspor maçı öncesinde rakip takımın 8 futbolcusuna para vererek şike yaptığına ilişkin iddiaların doğru olmadığını savundu.
HABER İLE İLGİLİ TAKIMLAR
Mustafa Şan, yaptığı açıklamada, geçen sezon Nusaybin Demirspor ile Şırnakspor arasında oynanan ve çıkan olaylar nedeniyle tamamlanamayan maçla ilgili iddiaları yalanladı.
Nusaybin Demirspor'da eski yönetim ve yeni yönetim arasında husumet yaşandığını ileri süren Şan, kulüp içerisinde yaşanan husumetin kendilerine yansıtıldığını öne sürerek, şunları söyledi:
''Play-off'a bile çıkma şansımızın olmadığı karşılaşmada niye şike yapalım. 8 futbolcuya para verdiğimiz iddia ediliyor. Şike yapıldıysa neden kavga çıktı. Şampiyonluk iddiası olmayan bir karşılaşma için böyle bir yanlışa neden gidelim. Federasyon, bu haksızlığa müsaade etmeyerek emsal niteliğinde bir araştırma başlattı. Konuyla ilgili ifade verdik. Nusaybin Demirspor'un futbolcularını bile tanımıyorum. Futbola yakışmayan böyle bir girişimde bulunmamız söz konusu olamaz. İddialar kesinlikle doğru değildir. ''
Ligde 4 Mayıs'ta oynanan Nusaybin Demirspor-Şırnakspor maçı, 1-1 devam ederken çıkan olaylar nedeniyle karşılaşmanın hakemi tarafından tatil edilmişti. Daha sonra Nusaybin Demirspor, 3-0 hükmen yenik sayılmıştı.
Ayrıca, maç öncesi Nusaybin'i terk eden Nusaybin Demirsporlu futbolcular Abdullah, Ali Can, Ali Rıza, Cevat, Eser, Mehmet Akif, Yusuf ve Zafer'in Şırnakspor Başkanı Mustafa Şan'dan para aldıkları iddialarıyla ilgili olarak da 8 futbolcu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edilmişti.